Rabu, 4 April 2012

Nizar Gila Terdesak Nak Jadi MBNizar memutar belit permohonan maaf DS Najib. Memohon maaf menjadi amalan orang Islam setiap hari terutama sebelum tidur. Nizar menfitnah Najib bila pula nak minta maaf, Nizar membohongi rakyat dan penyokongnya bila nak mohon maaf. GILA PUNYA NIZAR.

Masaallah, Nizar menghina Sultan Perak. sedangkan Baginda Sultan telah memberi arahan kepada Nizar agar melepaskan jawatan atau jawatan tu hilang secara otomatik

Nizar kata hanya seorang Hakim yang mengesahkan Dr Zambry menteri besar sah, tak percaya baca aritikel di bawah yang dipetik daripada Malaysiakini

Zambry - MB Perak yang sah
Mahkamah Persekutuan hari ini sebulat suara memutuskan bahawa Datuk Seri  Zambry Abd Kadir dari BN adalah menteri besar Perak yang sah.
azlanPresiden Mahkmah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff, mengetuai panel lima orang hakim yang mendengar kes tersebut.

Yang lainnya ialah Hakim Besar Malaya, Tan Sri Arifin Zakaria dan Hakim Datuk Zulkefli Ahmad Makinuddin, Datuk Wira Mohd Ghazali Mohd Yusoff dan Datuk Abdull Hamid Embong dari Mahkamah Persekutuan.
Keputusan penal hakim tersebut diumumkan oleh Arifin pada jam 11 pagi.

Istana Keadilan di Putrajaya, menjadi tumpuan sejak jam 7 pagi tadi apabila orang ramai beratur untuk mendapatkan pas masuk ke dewan mahkamah. Begitu juga penyokong BN dan Pakatan.
Pada 5 November  lalu, Mahkamah Persekutuan telah mendengar rayuan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin dan hujah para peguamnya selama enam jam, tetapi telah menangguhkan keputusannya.

Sebelum itu, mahkamah telah menolak permohonan Nizar supaya panel penuh 11 orang hakim atau tambahan bilangan panel hakim, untuk mendengar kesnya itu.

BN mengambil alih pentadbiran negeri Perak apabila tiga ADUN Pakatan rakyat keluar parti dan menjadi wakil rakyat bebas yang menyokong BN.

Berikutan itu, Pakatan telah membawa perkara itu ke mahkamah.

NONEPada 11 Mei, Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim telah memutuskan bahawa Nizar merupakan menteri besar Perak yang sah.

Zambry kemudiannya membuat rayuan dan panel tiga hakim Mahkamah Rayuan sebulat suara menolak keputusan Mahkamah Tinggi itu, dengan alasan hakim berkenaan telah gagal untuk mengambilkira keseluruhan bukti yang dikemukakan.

Nizar diwakili oleh para peguam yang diketuai oleh peguam kanan Sulaiman Abdullah, manakala peguam kanan Cecil Abraham mewakili Zambry.
 [Berita la

Tiada ulasan:

Catat Ulasan