Isnin, 11 Februari 2013

Penipuan Pas Tentang Kubur Mat Indera

Hari ini satu pendedahan mengenai kubur Mat Indera akan dibuat melalui blog, berita RTM TV1, TV3, Astro Awani dan juga Youtube.

Pendedahan dilakukan serentak akan menunjukkan kubur Mat Indera yang sebenarnya.

Apa yang didedahkan oleh Pas sebelum ini adalah palsu. Pendedahan itu menyebabkan kubur Mat Indera menjadai tumpuan ahli Pas serata pelusuk negeri termasuk kaum keluarga Mat Indera sendiri.

Pas mungkin malu untuk menunjukkan kubur asal Mat Indera kerana ia tidak menyerupai kubur orang Islam.

Kubur Mat Indera telah dibina oleh komunis secara rahsia dan senibina mempunyai ciri-ciri jirat cina dengan menggunakan batu bata merah. Bahagian kaki adalah menyerupai tempat membakar colok. Bahagian kepala mempunyai lambang segi tiga parti PKM.

Menurut keluarga yang menjadi penjaga dan penggali kubur, mereka semasa kecil sering bermain menyorok di dalam kubur tersebut.

Jenazah Mat Indera dikebumikan dengan satu tangkal atas permintaan Mat Indera sebelum dia digantung sampai mati pada 30 Januari 1953.

Menurut Mat Indera tangkal tersebut mesti ditanam bersama jenazahnya jika tidak seluruh kawasan kubur dan bandar Taiping akan menjadi huru-hara.

Ini yang menjadi persoalan, apakah kelebihan tangkal tersebut, apakah Roh Mat Indera akan menjadi hantu polong dan mengganggu orang atau apa?

Satu kajian perlu dibuat oleh pakar sejarah. Menurut keluarga yang tinggal berhampiran kubur tersebut menyatakan Mat Indera sememangnya komunis.

Pendedahan seterus menyusur kemudian

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.