Ahad, 22 September 2013

P.Pinang bagi RM40K kepada BN , Fuyoooo.

Nga Komeng ahli parlimen Taiping dengan bongkak menghina dan mencela kerajaan BN kerana Kerajaan DAP bagi peruntukan RM 40 Ribu setahun kepada wakil rakyat BN yang menjadi pembangkang di sana.

Nga kata bila lagi BN nak bagi kepada Dap, Pkr dan Pas dinegeri yang ditadbir oleh BN.

Jelas menunjukkan kebodohan Nga, kerana tak study habis, cuba lihat balik peruntukan kerajan persekutuan yang diberi kepada kerajaan negeri setiap tahun tak kira negeri Kelantan atau Pulau Pinang.

Di Pulau Pinang, BN bagi RM 600 juta untuk menyelesaikan hutang negeri, tak tarima kasih pun. Kelantan menerima berbilion ringgit untuk membangunkan negeri, pun tak bunyi ucapan terima kasih.

Beberapa tahun lalu menteri pelancongan Ng Yen Yen bagi peruntukan lebih RM 300 juta kepada Kelantan unrtuk membangunkan frasarana pelancongan tetepi satu projek pun tak buat, duit entah ke mana hilang.

Kedah juga menerima peruntukan lebih RM 60 juta untuk membaik pulih jalanraya negeri tetapi jalan masih teruk dan berlubang tanpa penambah baikan.

Semalam TM ke Kg Pelet untuk makan daging kambing disebuah restoran kampung. Keluar sahaja dari lebuhraya Jalan Nenas menuju ke Kubang Semang, jalan rayanya cukup teruk. Rosak sana sini, sesampai saja di persimpangan masuk ke KubangSemang, jalan ditutup kerana jambatan runtuh, terpaksa pusing guna jalan lain. Kenapa runtuh? Sebab tidak diselenggara dengan baik.

Harapan TM ialah agar semua Adun pembangkang jangan terima peruntukan 40K tersebut. Ini semua jerat. Esok-esok kalau rakyat komplen kenapa jalanraya tidak dibaiki, Guan Eng akan jawab "itu bukan salah saya, itu salah Umno, Saya sudah bagi duit, tetapi mereka tak repair jalan."

So, jangan terima dan jangan percaya dengan umpan mereka.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Aziz Rempit bagi keistimewaan kepada keluarga jemaah haji yang meninggal di Mekah

Wah! YB Dato Aziz pengerusi Lembaga Tabung Haji bagi kouta tambahan kepada keluarga jemaah yang meninggal dunia di Mekah untuk menunaikan haji tahun hadapan.

Ini berikutan seorang jemaah yang meninggal dunia baru-baru ini sebelum wukuf di Arafah.

Ini satu sejarah sejak 50 tahun penubuhan LUTH. Takniah Aziz Putra.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KENYATAAN AKHBAR DATO’ SRI AZALINA OTHMAN SAID

JUMAAT 20 SEPTEMBER 2013


1.  Setelah mengambil kira nasihat dan pandangan daripada pelbagai pihak, saya dengan penuh takzim mengesahkan tidak akan menawarkan diri sebagai calon bagi jawatan Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia didalam pemilihan parti kali ini.

2.  Saya yakin keputusan saya ini akan diterima baik oleh semua pihak demi perpaduan dan keutuhan UMNO. Sebagai seorang yang setia kepada kepimpinan parti dan  sayang serta cintakan UMNO, apa yang penting bagi saya ialah melihat UMNO terus padu, utuh dan unggul  bagi kita bersedia dari sekarang untuk menghadapi Pilihanraya UMUM ke-14 nanti.

3.  UMNO ialah sebuah parti yang berasaskan prinsip demokrasi. UMNO bukan dimiliki oleh individu atau pihak tertentu. UMNO adalah untuk semua ahlinya demi menjaga kepentingan dan hak orang Melayu.

4.  Saya juga secara rasmi mengumumkan penawaran diri saya sabagai calon bagi jawatan Ahli Majlis Tertinggi UMNO Malaysia dan Ketua UMNO Bahagian Pengerang.  Saya yakin dengan pengalaman dan kebolehan yang ada pada diri saya sebagai Ahli Parlimen selama 3 penggal sehingga hari ini dan pernah menjadi Menteri Kabinet serta Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia merangkap Naib Presiden UMNO, saya mampu mencurah bakti dan berkhidmat kepada parti, ahli ahli UMNO, bangsa,  Negara dan Agama .

5.  Disini saya saya juga ingin mengambil kesempatan mengulas kenyataan Datuk Seri Shahrizat  Abdul Jalil, dengan mengucapkan jutaan terimakasih kepada  beliau yang telah menjanjikan sokongan padu Pergerakan Wanita UMNO kepada saya bagi merebut jawatan Ahli Majlis Tertinggi.


Sekian, terima kasih.
 Dato' Sri Azalina Dato'  Othman Said
 Ahli Parlimen Pengerang ( P157)Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ini pula untuk Exco Pemuda Malaysia

Mua'amar Ghaddafi dari Perak, orang belia 4B dan calon parlimen Parit Buntar dalam PRU lalu menawarkan diri untuk Exco, mohon sokongan anda
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tun Faisal untuk MT?

Jika dilihat jumlah yang mendaftar untuk MT, maka Tun Faisal mempunyai peluang untuk menang.

Ada yang berpendapat, bahawa MT wajar dipenuhi atau di isi oleh mereka yang bukan wakil rakyat seperti Adun atau Ahli parlimen,

Ada juga kebenarannya kerana jika menteri atau ahli parlimen nak menguruskan Umno yang seramai 3 juta ahli ia merupakan satu beban yang besar. Jadi jika mereka yang veteran atau yang tidak berjawatan apa-apa dalam kabinet maka sesuailah mereka bekerja dalam memantapkan parti.

Lagi pun pemilihan untuk wakil rakyat seperti Adun dan Ahli parlimen bukan dirujuk kepada jawatan dalam MT.

Cuma untuk Naib Presiden, Timbalan dan Presiden bari lah diberikan kepada yang bertaraf menteri. Jika begitu Tun Faisal ada peluang lah, itu pun jika 146 ribu mengenali beliau.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.