Khamis, 18 April 2013

Razman Zakaria Oh! Razman Zakaria

Razman Zakaria YDP Pas Lenggong sedang menahan lukah.

Lukah yang dimaksudkan ialah mencari wang tunai sebanyak mungkin.

Hasil risikan Taipingmali, mendapat tahu Razman sudah kekeringan kantung, angka-angka dalam buku akaun juga sudah menguncup.

Untuk meneruskan kempen menjadi ahli dewan rakyat kini pada tahap nyawa-nyawa ikan.

Difahamkan Razman menunggu tawaran yang tinggi untuk beliau menarik diri dari pencalonan Sabtu ini.

Sekiranya ada yang sudi membayar harga yang tinggi, beliau akan menarik diri dan tidak akan muncul di Pejabat Daerah Lenggong untuk penamaan calon.

Peraturan baru SPR menyebut, selepas penamaan calon, tidak akan ada lagi bantahan dan tidak ada lagi tempoh menarik balik pencalonan. Semua calon akan bertanding tanpa gagal.

Kini Razman dalam delima, proceed bererti kantung beliau semakin ringan dan semakin nipis.

Jika ada tawaran agar beliau tidak bertanding beliau akan meletakkan harga yang berpatutan.

Ini lah tahap perjuangan Razman.

Sekian/...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hantu PKR ditemui

Rafizi Ramli, Mak Lampir, Mat Sabun sering bercakap soal pengundi hantu milik BN.

Cuma sesekali baru BN berjaya membongkarkan PKR mempunyai paling ramai pengundi hantu.

Contohnya di Gombak dan Permatang Pauh, dalam sebuah rumah ada 60 pengundi, ia berlainan dengan pengundi pro BN yang datang dari kampung, kebanyakan mereka menggunakan nama kedai kopi atau warung sebagai alamat surat menyurat.

PKR pula berusaha keras untuk memindahkan pengundi ke kawasan yang mereka mahukan undi.

Apapun blogger ada kuasa ada maklumat.
http://adakuasa.blogspot.com/2013/04/pengundi-hantu-dikesan-di-shah-alam.html?m=1

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pakatan berperang sesama sendiri

Semakin hampir PRU13, PR dikatakan semakin berperang sesama sendiri berikutan pemilihan calon yang tidak memuaskan hati penyokong-penyokong mereka.

Pemerhati politik berpendapat isu ini timbul kerana parti-parti dalam Pakatan Rakyat mengamalkan nepotisme dan kronisme yang kronik – tidak menghairankan kerana ketua umum Pakatan sendiri berperangai begitu.

Dipercayai terdapat lebih kurang 20 kawasan parlimen & DUN yang mana pemilihan calon membawa masalah kepada Pakatan Rakyat di Kedah, Perlis, Kelantan, Pahang, Selangor dan Pulau Pinang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Parlour King dropped

DAP's massage parlour king Ronnie Liu, S'gor state exco member, dropped from party's candidates list for state. He was Pandamaran state assemblyman
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dap terhumban di S'ban

Bekas Ahli Parlimen Seremban, John Fernandez umum keluar DAP dan bertanding atas tiket Bebas pada PRU-13.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kad diskaun

PM umum kad diskaun pengguna bagi ibu tunggal beli barangan dan nikmati potongan harga antara lima hingga 50 peratus di kedai terpilih.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Calon Dun Johol N9 kosong lagi

Calon BN bagi DUN Johol, Mohd Fadzil Abu Kasim sahkan serah kembali watikah pelantikannya sebagai calon kepada MB Negeri Sembilan pagi tadi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MAZA cuba bawa budaya debat dalam PRU 13

Ketika ini, debat adalah merupakan modal baru ceramah Anwar Ibrahim untuk siri jelajah kempennya yang digunakan bagi memancing undi rakyat. Motifnya untuk mengambarkan kononnya pimpinan Barisan Nasional (BN) takut untuk berdepan dengan Ketua Pembangkang itu.


Namun rakyat bukan bodoh, kerana mereka sudah mampu menilai sendiri kredibiliti kerajaan BN melalui segala perancangan yang telah dan akan dilaksanakan dan bukan melalui perdebatan di antara pemimpin.


Apa yang paling penting ketika ini ialah, memastikan rakyat terus faham dan menerima segala pendekatan transformasi yang dijalankan oleh Perdana Menteri dengan pelbagai program transformasi


Tapi sebelum bicara soal debat dengan lebih jauh, ada baiknya Anwar selaku pemimpin 'Anugerah Tuhan' yang banyak terpalit dengan segala macam isu moral menyahut cabaran debat yang dilontarkan oleh bekas sahabat baiknya yang juga merupakan rakannya bermain tenis.


Yang di maksudkan adalah Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MIUP), Datuk S. Nallakaruppan yang sebelum ini secara terbuka telah mencabar Anwar untuk berdebat mengenai isu moral Ketua Umum PKR itu.


Menurut Nallakaruppan, debat itu perlu kerana beliau tidak sabar untuk mendedahkan perkara tersebut kepada umum, apatah lagi kes saman yang difailkan oleh Anwar terhadapnya dalam isu berkenaan telah ditarik kembali.


"Anwar mahu memanggil Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berdebat. Bagaimanapun Anwar perlu memanggil saya untuk berdebat terlebih dahulu dalam isu-isu moral melibatkan beliau.Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perebutan Kerusi, Tiada Lagi Nilai Jihad Dalam PAS

Ramai ahli dan penyokong PAS tepuk dahi sendiri melihatkan suasana hiruk-piruk dan berpuak-puak dalam perebutan kerusi sesama sendiri sempena PRU-13 terutama sekali di Kelantan.

Suasananya agak panas, kelam kabut dan serba bercelaru. Itu gambaran jelas betapa kalutnya proses pemilihan calon-calon PAS untuk PRU-13, semacam tiada lagi nilai jihad dalam perjuangan para pemimpinnya.

Dari A sampai Z berkucar 'wak yah' kerana wujudnya puak-puak berlainan kepentingan yang merasakan kroni dan waris warah masing-masing lebih berhak menjadi calon terutama sekali di kawasan yang dikira selamat.

Pengumuman calon misalnya yang sepatutnya berlangsung pada 12 April 2013 dalam majlis Himpunan Kelantanku Hijau tapi gara-gara kekalutan yang berlaku memaksa ianya ditunda kepada 17 April 2013.

Setelah nama-nama calon diumumkan, lagi sekali ahli dan penyokong PAS menepuk dahi sendiri apabila sebahagian punca kekalutan ini juga melibatkan Dewan Harian PAS yang turut sibuk memasang calon masing-masing.

Soal berjuang kerana jihad demi kedaulatan Islam yang sering dilaungkan sudah habis di bakul sampahkan. Pening ahli dan penyokong PAS dibuatnya.

Diam tak diam, UMNO dan BN Kelantan sudah menang di pusingan pertama kerana lebih awal mengumumkan calonnya tanpa banyak masalah dan soal cah keting juga sudah tidak kedengaran.

Pergolakan dan kekalutan dalaman serta persaingan pelbagai puak dalam kepimpinan PAS Kelantan tika ini menjadikan parti berlabel Islam itu tiada jauh bezanya dengan UMNO mahu pun PKR.

PAS sudah semakin hanyut dan kian hilang identiti Islamik yang selama ini dibanggakannya, barangkali kerana peralihan zaman atau sebenarnya disebabkan para pemimpinnya tenggelam dalam mimpi indah mengejar kuasa di Putrajaya.

Apa yang berlaku kini, ia boleh disimpulkan sebagai rekod terburuk dalam sejarah PAS berbanding kekalutan yang pernah berlaku semasa pemilihan calon PAS untuk PRU 1978 dan PRU 2004 dulu.

Andainya kesimpulan itu benar, bermakna suka atau tidak, PAS terpaksa menerima hakikat bahawa keputusan PRU-13 yang akan diterjemahkan dalam peti undi kelak yang bakal membawa perkhabaran buruk yang sukar untuk dielakkan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.