Khamis, 13 Jun 2013

Malaysia bumi bertuah

Nazlen Jabar shared the following link and had this to say about it:

Bertuah bumi Malaysia ...
Azan berkumandang di mana-mana. Juga di TV dan radio. Ditambah dengan bacaan ayat2 Quran sebelum dan selepasnya. Ada pejabat kerajaan dan swasta menyiarkan bacaan quran setiap pagi sebelum mulakan tugas. Masjid dan surau di merata tempat, hinggakan di stesyen minyak, hotel dan pusat beli-belah pun ada. Pekerja bebas untuk beribadah, malah majikan boleh dikenakan tindakan jika menghalang pekerjanya bersolat. Pakaian menutup aurat tidak dilarang, malah digalaknya. Dan berpurdah atau tutup semua pun boleh. Kuliah-kuliah magrib, isyak, subuh, zuhur, asar dimana-mana, termasuk di pejabat-pejabat kerajaan dan swasta. Saban tahun diadakan tilawah al-quran peringkat kebangsaan dan antarabangsa, dan hari-hari besar Islam juga diraikan dimana-mana ...
Bertuah bumi Malaysia ...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151654090337630&set=a.275633477629.143560.528382629&type=1&relevant_count=1
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rafizi Oh Rafizi

Kelmarin tamatlah tarikh buat petisyen. PKR paling meroyan dengan 19 kes, Pas 4 kes dan Dap 2 kes. Ini petisyen kerusi Parlimen, petisyen kerana gagal menawan Putrjaya.

Butir-butir atau alasan petisyen belum diumumkan. Cuma mungkin 3 isu utama seperti isu dakwat, isu 40 ribu pengundi Bangla dan undi pos.

Selepas ini Rafizi tak boleh bercakap lagi mengenai PRU kerana ia adalah satu kesalahan atau lebih senang disebut prejudice.

Maka 22 Jun perhimpunan Blackout 505 akan menjadi majlis ceramah Mengumpul dana RM 1.5 juta untuk kos perbicaraan termasuk kos guaman.

Seronoklah majlis peguam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.