Jumaat, 9 Ogos 2013

Awat Laaa Pak Lah lagutu?

Bridget Welsh Ph.D , Associate Professor in political science at Singapore management university dan associate professor at southeast asia study at john hopkins university telah mencetuskan satu lagi gangguan baru terhadap politik Malaysia.

Terbaru ialah tulisan dalam buku "Awakening" kisah politik Abdulah Ahmad Badawi yang banyak menghentam kerajaan dan juga Tun Mahathir.

Lebih menarik perhatian ialah pada pelancaran buku tersebut turut dihadiri oleh anak Abang Nod, Nurul Izzah anak didik Bridget Welsh di John Hopkins. Pelancaran buku "kebangkitan" tersebut telah dibuat di Singapura baru-baru ini.

Tun Mahathir yang menjadi 'bahan' dalam buku tersebut berkata dia akan study buku tersebut dan akan menjawab dalam masa terdekat kritikan Pak Lah.

"Pak Lah nak bangkit pi mana? Dok diam-diam sudah lah."

Bersambung/.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PKR pun ramai Syiah

Bila Pejabat Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perak telah bertindak menangkap dua individu Syiah dari Taiping dua hari lepas telah memberi kesan bukan sahaja kepada Pas tetapi Pkr juga panas punggung.

Penceramah Wan Ji dan penulis lirik "Awan Nano" dan beberapa individu lain atas nama NGO telah membantah penahanan tersebut kononnya ia dibuat secara melulu.

Wahai Abang Nod adakah kamu juga Syiah ? Taiping mali pernah mendedeahkan bahawa Syiah semakin kuat dan berani di Taiping dan mendedahkan bahawa terdapat dua lokasi kegiatan mereka, pertama di sebuah kampung di jalan Klian Pauh dan satu lagi di premis perniagaan berhampiran Perodua Kamunting.

Sebuah klinik Homopati di Medan Kamunting juga dikesan menjadi pusat penyebaran fahaman tersebut dan seorang wanita bergelar doktor telah ditahan. Wanita tersebut adalah anak bekas mejer Kagat yang berasal dari Kelantan.

Setakat ini baru dua ditahan, ramai lagi mungkin sedang bersembunyi.

Blog Pena Menang ada butiran selanjutnya.

http://penaminangreturn.blogspot.com/2013/08/adun-pkr-seberang-jaya-selar-tindakan.html
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perginya pejuang Umno dimalam Jumaat ( Allah bersama Umno)

Makluman: Allahyarhamah Puan Norliza bt. Ahmad (Ketua Wanita UMNO Bahagian Kapar yg juga mantan ADUN Selat Klang) telah kembali ke rahmatulah pd 1 Syawal jam 1030 mlm...Jenazah akan di kebumikan sebelum solat Jumaat.AL-FATIHAH
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.