Isnin, 26 Ogos 2013

Ayo Yooooo Lagi Tembak kaaaa!

Seorang penternak lembu cedera di tangan selepas terkena tembakan sewaktu memandu lori yang sarat muatan makanan lembu di Sungai Division Kuala Muda Jalan Bukit Selambau di sini hari ini.

Dalam kejadian pukul 5 petang, mangsa, M. Yogeswaran, 30, hanya mengalami cedera ringan dan dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk menerima rawatan.

Difahamkan dua lelaki menaiki sebuah motosikal datang dari arah belakang lori dipandu mangsa. Salah seorang daripada mereka kemudian melepaskan tembakan ke arah mangsa namun hanya mengenai jari mangsa.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Khalil Arifin berkata, tembakan itu menyebabkan lori dipandu mangsa terbabas manakala suspek terus melarikan diri.

"Mangsa masih dirawat hospital dan keadaannya dilaporkan stabil. Polis sedang menyiasat bagi mengesan suspek dan besar kemungkinan, mereka dikenali mangsa," katanya.

Khalil berkata, kejadian berlaku tidak ada kaitan dengan kumpulan kongsi gelap atau kes-kes tembakan dilaporkan berlaku sebelum ini dan polis masih mengumpulkan maklumat mengenai kejadian itu. - UTUSAN ONLINE
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sidang Dun Perak : Bila ada sidang Dun baru nampak muka

Inilah sikap pembangkang Perak dari dahulu sampai sekarang.

Tm nak cerita sikit mengenai perangai Adun PKR Kuala Sepetang Perak.

2008 Kuala Sepetang diwakili oleh Tai See Ng dan 2013 Cik Chua Swee Eng china doll kesayangan Abang Nod dari Batu Pahat Johor.

Sejak menang PRU 13, hingga sekarang tak nampak muka dia turun padang jumpa rakyat.

Sudah ada rungutan rakyat, beberapa orang yang TM hubungi semuanya menyatakan tak pernah nampak mukanya turun kawasan, apa lagi untuk melihat masalah rakyat.

Ada apek yang komplen tentang perangai wakil rakyat Pkr dari zaman Tai See Eng hingga Chua Swee Eng, perangainya sama. Turun hanya untuk meraih undi sahaja, lepas menang muka pun tak nampak.

Hari ini bila sidang Dun yang pertama bermula, pandai pula dia hadir ke dewan. Turun kerana takut elaun hilang.

Bagi nya mungkin tugas wakil rakyat hanya bercakap dalam dewan Dun, bukan turun berjumpa rakyat.

Kawasan Melayu yang paling taksud dengannya ialah kampung Cheh, nah sekarang bila susah cari Umno jugak. Pi lah cari buah hati Abang Nod.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.