Khamis, 6 Jun 2013

Dap dan Singapore (Sg) Gov.

Dalam kempen PRU 13, Dap menjual nama Singapore. Kononnya jika Dap memang rakyat atau kaum cina akan menikmati kehidupan setaraf dengan Sg.

Dap juga terpaksa menggunakan tukang kempen yang menyamar sebagai business man dari Sg untuk merayu kmaum Cina supaya kaum Cina mengundi Dap jika mahu kehidupan yang lebih selesa dan bebas dari pengaruh Melayu BN.

Cuma tukang kempen lupa untuk menceritakan bahawa Sg masih mengekalkan akta I.S.A.. Dap juga lupa untuk menceritakan bahawa rakyat Sg disekat daripada membeli rumah lebih dari sebuah. Dap juga lupaa menerangkan bahawa Sg menyekat kebebasan bersuara melalui internet.

Dap lupa menceritakan bahawa rakan ARDA ditahan dalam penjara dan ramai anti kerajaan Sg disaman sehingga bankrupt
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lagi tuduhan Dap yang menyalahkan pihak lain

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Suffian Awang meminta kepimpinan DAP menyuluh muka dicermin apabila mendakwa sistem demokrasi di negara ini sudah mati di bawah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional, sedangkan hakikatnya parti tersebutlah yang telah mematikan prinsip demokrasi di dalam parti mereka sendiri.

Menurut beliau, DAP tidak perlulah untuk mempertikaikan amalan demokrasi yang dilakukan oleh BN sedang parti tersebut sendiri telah mencabul hak-hak demokrasi terhadap ahli-ahli mereka sendiri.

"Jika benar DAP mengamalkan dan memegang prinsip demokrasi secara telus, saya cabar mereka untuk adakan semula pemilihan CEC mereka baru-baru ini, yang secara jelas telah melanggar prinsip demokrasi.

"Penyelewengan yang berlaku di dalam pemilihan CEC sudah terbukti apabila ahli-ahli DAP sendiri dari seluruh negara telah menyatakan bantahan mereka. Jangan jadi pepatah seperti ibu ketam mengajar anaknya berjalan lurus," tegas beliau kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Tegasnya lagi, tindakan kepimpinan DAP yang memekak telinga daripada mendengar bantahan lebih 700 ahli mereka yang dinafikan hak untuk memilih dalam pemilihan CEC membuktikan bahawa demokrasi di dalam DAP hanyalah mainan dimulut para pemimpinnya saja.

"Jika mereka mengatakan demokrasi sudah mati di bawah pemerintahan BN, bagi saya itu satu kenyataan orang yang tidak sedarkan diri. Mereka menuduh orang lain, sedangkan hakikatnya mereka sendiri mematikan demokrasi di dalam DAP.

"Lihat sajalah bagaimana urusan pemilihan jawatankuasa tertinggi DAP di jalankan. Hidupkah demokrasi di dalam DAP apabila lebih 700 anggota DAP yang layak mengundi dinafikan hak mereka, malah tidak dipanggil untuk memilih ahlijawatan kuasa tertinggi, sedangkan mereka berhak untuk pemilihan tersebut," tegasnya.

Justeru itu, beliau menasihat pemimpin parti tersebut jangan terlalu angkuh mengkritik orang lain sedangkan diri parti mereka sendiri bergelumang dengan ketidakadilan dan penyelewengan.

"Mereka ini ibarat ayam yang kuat berkokok, tetapi ekor bergelumang dengan tahi. Pandai mengata orang, tetapi diri sendiri pun tak betul. BN sejak memerintah sehingga ke hari ini, berusaha untuk memastikan prinsip demokrasi itu tertegak di dalam negara dan ini sudah pun terbukti.

"DAP jangan berlakon seolah-olah mereka itu sebuah parti yang telus dan memegang teguh prinsip demokrasi sedangkan hakikat sebenarnya, demokrasi sudah lama mati dalam DAP dan diganti dengan amalan nepotisme dan kronisme pemerintahan ala-ala Dinasti di dalam parti tersebut hari ini," jelasnya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Buruknya perangai Lim Guan Eng

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng satu-satunya manusia atau pemimpin yang sentiasa betul dan tidak pernah melakukan kesalahan.

Oleh itu, benarlah kata Timbalan beliau Dr. Mansur bahawa LGE adalah tokong. Mana ada Tokong dalam dunia yang pernah buat salah, yang ada ialah tokong yang buruk dan rosak adalah. Akhirnya tokong yang rosak akan dibuang dibawah-bawah pokok sena di tepi jalan.

Jika kita teliti ucapan-ucapan beliau dalam sidang media atau ceramah, beliau sering menyalahkan orang lain jika ada sesuatu isu yang membabitkan Pulau Pinang dan Dap.

Baru-baru ini beliau menyalahkan Pas kerana menggagalkan hasrat pakatan menawan Putrajaya. Menyalahkan Barisan Nasional kerana menakutkan pelabur ke Pulau Pinang, Menyalahkan Utusan Malaysia dan banyak lagi.

Jika kita tulis sahaja nama LGE dalam carian google maka tajuk yang timbul ialah "LGE menyalahkan ........"

Dalam PRU 13 Pas dan Dap mengulang-ulang perkatan "Ini kalilah", menurut Ustaz Jemain yang diminta mengulas perkataan tersebut jelas menunjukkan Dap sengaja mengulang-ulang ayat tersebut bahawa dia adalah tokong yang tak pernah buat salah. Tetapi maha berkuasa. Apa tidaknya, semua orang kena sembah beliau seperti tokong.

Full stop
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.