Ahad, 27 Januari 2013

Pas sama taraf dengan Dap

Sejak akhir-akhir ini semakin ketara persamaan antara Pas dan Dap.

Mat Sabu Naib Presiden Pas kini seolah-olah telah menjadi ahli majlis eksekutif Dap kerana setiap kali dalam ceramahnya acapkali mengampu kehebatan Lim Guan Eng.

Persamaan lain ialah Pas dan Dap bertindak autocratic kerana memecat ahli tanpa diberi peluang membela diri.

Ahli Dap ramai dipecat kerana menyuarakan pendapat mereka yang mengkritik corak pentadbiran kuku besi pemimpin mereka.

Pas juga melakukan perkara yang sama sama ada peringkat akar umbi dan juga peringkat kepimpinan.

Peringkat akar umbi ramai yang tidak diketahui umum kerana mereka hanya cicak mengkarung saja bagi kepimpinan Pas.

Mereka dipecat kerana mempertikai perkara-perkara kecil seperti isu salah urus KOHILAL. Lebih menyedihkan mereka yang dipecat dituduh sebagai berfahaman syiah.

Terkini Ustaz Nasharudin Isa dipecat dari majlis syura dengan alasan tidak hadir menyuarat. Esok atau lusa mungkin dipecat dari Pas. Sememangnya kita tahu bahawa Nik Aziz sememangnya sudah lama tidak menyukai beliau.

Tindakan Pas dan Dap mungkin kerana arahan dari abang besar mereka tak lain dan tak bukan Abang Non kita.

Bang Non sewaktu berkuasa dalam Umno juga melakukan perkara yang sama. Sesiapa yang cuba menentang dan membantah atau cuba melawan orang-orang kepercayaan beliau, pasti akan dipecat.

Dato Tajudin Rahman MP Pasir Salak salah seorang mangsa Bang Non yang dituduh bersalah kerana politik wang. Ini berlaku apabila Dato Tajudin Rahman menyampaikan bantuan basikal kepada anak-anak miskin di Pasir Salak.

Jika disingkap sejarah pemecatan Anwar pada 2 September 1998, beliau dipanggil ke PWTC bersama semua majlis tertinggi Umno untuk membela diri. Keputusan memecat Anwar bukan dilakukan secara berseorangan oleh Tun Mahathir tetapi secara kolektif. Hanya beberapa orang sahaja yang mengambil sikap berkecuali pada malam itu. Semua MT yang hadir diberi peluang untuk bercakap dan Anwar juga diberi peluang membela diri,

Hasil keputusan ialah majoriti bersetuju Anwar dipecat kerana cerita salah laku beliau sudah lama diketahui oleh ahli MT.

Cuma generasi muda seperti Adam Adli diperdaya oleh Anwar, kononnya pemecatan beliau bukan kerana salah laku seks dan salah guna kuasa tetapi keengganan beliau meluluskan pinjaman RM 2 Billion kepada anak Mahathir. Itulah yang dipercayai oleh anak-anak muda seperti Adam Adli dan rakan-rakannya.

Anwar melakukan satu pembohongan besar terhadap anak-anak muda supaya menyokongnya. Pembohong seperti Anwar wajar humban ke lubang neraka jahanam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Happy Birthday Nicky Arron Aziz

Hebat Tok Guru Kemas , semangat sungguh dia,,,,,kat rumah Karpal Sink tuuuuu!!!!

Najib balik sebagai seorang pahlawan negara

Pagi tadi negara menyaksikan kepulangan seorang pahlawan negara bernama Najib Tun Abdul Razak.

Lebih terharu apabila Ayahanda Tun Mahathir turut hadir menyambut kepulangan pahlawan Najib.

Misi Najib ke Gaza mengingatkan kita tentang kehebatan Tun Mahathir yang banyak membantu tentera Bosnia menentang kezaliman Serbia yang mendapat sokongan dan bantuan Zionis. Malah Tun sendiri pernah ditembak di medan perang.

Isteri Tun juga pernah mempertaruhkan nyawanya dalam misi bantuan ke Iraq sewaktu perang teluk.

Kini tibalah masa dan ketika Najib juga membuktikan kehebatan beliau menjadi pendamai antara Hamas dan Fatah. Najib juga telah berjaya membantu umat islam di Selatan Filipina.

Sekembalinya dari misi pelaburan di Davos Najib sekali lagi pulang dengan kejayaan.

Apa lagi yang hendak dicemuh oleh pembangkan, segalanya sudah terbukti bahawa Najib merupakan pemimpin yang telah membawa satu anjakan dalam kemajuan negara. Cita-cita beliau kini ialah untuk menjadikan setiap warganegara sebagai rakyat yang berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Misi dan visi Tun Mahathir terus didokong kemas oleh Najib. Beliau juga mahukan rakyat hidup dalam keadaan aman damai, hormat menghormati satu sama lain. Tidak menyakiti sesiapa walaupun musuh yang pernah mendoakan bala ke atas dirinya.

Ayoh! Rakyat Malaysia, pasangkan cita-cita dan harapan untuk Malaysia sebagai sebuah negara yang penuh kemakmuran untuk masa depan generasi kita.

Jom undi BN, tinggalkan Pas yang kluk klek dalam isu Kalimah Allah, tinggalkan Pkr yang penuh hasad dengki, tinggalkan Dap yang penuh dengan tipu daya dan pembohongan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bila PKR tolak Majlis Syura Pas

Padan muka Nik Aziz kerana PKR mengenepikan keputusan Majlis Syura. Anwar kata " Dia tak tolak syura Pas tetapi menerima keputusan Hadi Awang yang bersetuju Kalimah Allah boleh diguna pakai oleh Kristian dalam bible bahasa Melayu."

Sekarang sah yang Anwar dan Pkr telah menolak golongan ulama Islam Pas.

Nik Aziz malu dan tebal muka lalu berkata " Anwar tidak setuju , itu dia punya pasal lah"

Setakat itu sahaja komen yang berapi dari Nik Aziz terhadap Anwar.

Ternyata Nik Aziz takut akan Anwar Ibrahim, sedangkan kita sudah dengar bagaimana hebatnya Nik Aziz menghina Umno kerana mengguna pakai perkataan kebangsaan dan bukan Islam dalam perkataan Umno (united Malay National Organization).

Nik Aziz juga mencela Umno dalam isu Hudud sedangkan Umno melaksanakan hukam qisas dan takzir. Ini isu Allah, dan ia lebih besar daripada isu hudud. Sepatutnya Nik Aziz mengkritik Anwar ayat-ayat yang lebih power.

Pecacai-pecacai Pas yang berada di bawah pun sudah sepi dan tak berkokok lagi kerana malu dengan perangai flip flop pemimpin atasan Pas.

Tunggu apa lagi, Pru 13 nanti undi lah DaP dan Pkr kerana kedua-dua parti ini menjanjikan dua syurga kepada ahlul Pas. Satu syurga Gay dan satu syurga kalifah Lim Guan Eng Umar Abdul Aziz. Kalifah yang dipoja-poja oleh Mat Labu Naib Presiden Pas


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.