Selasa, 12 Februari 2013

Isu kubur Mat Indera masuk Tv3 sebentar tadi

Tahniah TV3 yang menyiarkan isu kubur Mat Indera sebentar tadi.

Kalau yang tak kesempatan boleh tengok www.tonton.com.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pengantin Baru belasah Gay Tua

Pengantin baru lawan Gay Tua Gay 

Proton Lubuk Pas

Demo pekerja Proton membantah tentang kenaikan gaji baru-baru ini adalah perancangan parti pembangkang.

Sejak dahulu lagi kita sedia maklum bahawa Proton menjadi lubuk Pas.

Agaknya pegawai-pegawai executive dahulu mensyaratkan agar hanya ahli Pas sahaja diambil untuk bekerja di kilang tersebut.

Tidak hairankan jika risalah-risalah dan Harakah bersepah dalam kilang tersebut.

Proton dilihat sama seperti Telekom yang menjadi lubuk Pas.

Malah surau Telekom juga menjadi markaz pemimpin Pas untuk menyampai kuliah politik mereka.

Tidak hairanlah jika ada program-program Pas terdapat booth jualan telekom.

Malah Telekom merelakan tiang telefon dijadikan bahan atau alat untuk pembangkang memasang banner dan bendera.

Malah TNB juga tidak jauh bezanya dengan Telekom dan Proton.

Hari ini wartawan-wartawan Utusan, Berita Harian dan Sinar (akhbar Melayu) ramai yang memihak kepada Pas dan Pkr.

Hadir setiap program kerajaan tetapi laporan tidak dihantar kepada editor atau ketua pengarang, sebaliknya dihantar kepada Harakah dan lain-lain portal pembangkang.

Semalam seorang wartawan dihalau oleh Perkasa sebelum sidang media isu kubur palsu Mat Indera. Perkasa Taiping tahu wartawan tersebut pro Pas dan beritanya jarang keluar dalam Media Perdana tetapi akan keluar dalam Harakah.

Bagaimana terjadi begini? Jawapannya ialah berkemungkinan mereka telah berbaiah dengan pengkhianat negara dan menerima ganjaran yang lumayan.

Kita selalu dengan tentang rasuah bola sepak tetapi rasuah dalam GLC?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yusmaidi ungkit PSY ke Penang.

Ahli Parlimen Balik Pulau Yusmaidi mohon kerajaan BN bentangkan perbelanjaan BN membawa PSY Gangnam Style ke Pulau Pinang.

Tak payah menyibuklah wahai bewak PKR, aku nak tanya hang, Anwar bagi duit hampir dua juta ringgit kepada Hamas untuk buat masjid tu, ambik duit mana?

Tolong habaq mai sat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Demi cintaku pada mu Shamsidar.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PARTI TEMPATAN TOLAK PAKATAN RAKYAT DI SABAH

Tilikan pawang politik bahawa Pakatan Rakyat di Sabah bakal berpecah dan punah semakin menjadi realiti yang pahit bagi pembangkang.

Ini berikutan beberapa perkembangan terbaru berhubung kedudukan politik pembangkang di Sabah yang bercita-cita untuk menawan negeri itu pada Pilihan Raya Umum ke 13 yang bakal diadakan dalam masa terdekat.

Pertama adalah kenyataan Timbalan Presiden PKR Azmin Ali yang mengesahkan Pakatan Rakyat telah menutup pintu perbincangan pengagihan kerusi dengan Parti Maju Sabah (SAPP) pimpinan bekas Ketua Menteri Yong Teck Lee.

Ini kerana Pakatan Rakyat mendakwa SAPP bersikap keras kepala untuk membolot majoriti kerusi Parlimen dan DUN dan tidak mahu bertolak ansur dengan PKR, Dap dan Pas.

Sikap parochial dan kenegerian ini menambahkan pening kepala Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim apabila pendirian 'Sabah Untuk Sabah' ini disokong pula oleh Parti Pembaharuan Negeri (STAR) yang diketuai oleh Dr Jeffrey Kitingan.

Dr Jeffrey yang dikenali sebagai salah satu 'raja lompat parti' di Sabah pernah menjadi Naib Pengerusi PKR satu ketika dulu.

Beliau meninggalkan PKR setelah bertelagah dengan Anwar yang menyisihkannya daripada jawatan Pengerusi Perhubungan PKR Sabah lalu menubuhkan STAR.

Situasi Pakatan Rakyat bertambah getir apabila Naib Ketua Wanita PKR Sabah dan beberapa pimpinan lain keluar parti minggu lalu menyebabkan Ketua Wanita Zuraida Kamaruddin terpaksa mengeluarkan kenyataan untuk mententeramkan keadaan.

Jika Anwar tidak dapat menyelesaikan isu pengagihan kerusi menjelang PRU13 dalam beberapa minggu lagi, nampaknya Pakata Rakyat terpaksa berdepan dengan pertandingan 3, 4 malah 5 penjuru atau lebih di kesemua 60 kerusi DUN dan 25 kawasan Parlimen.

Bukan sahaja ia terpaksa berhadapan dengan jentera pilihan raya Barisan Nasional yang lengkap, efisien dan kuat tetapi juga terpaksa menepis cabaran daripada SAPP, STAR serta barisan calo-calon bebas.

Natijahnya undi pembangkang akan bercemperai di peti undi dan ini akan menjadi faktor kukuh yang menyumbang kepada kemenangan besar di Sabah.

Pilihan Raya Kecil Batu Sapi pada tahun 2010 menjadi bukti sikap rigid SAPP yang berkeras untuk bertanding dan akhirnya calon PKR kalah di tangan BN.

Nampaknya senario yang sama akan mempengaruhi keputusan PRU13 di Sabah nanti.

Faktor agama adalah penting dalam politik Sabah terutamanya ajaran Kristian.

Kedua-dua Teck Lee dan Dr Jeffrey adalah pelopor gerakan Kristian di Sabah termasuk juga dengan Wilfred Mojilip Bumburing yang kini berpihak kepada Pakatan Rakyat serta memimpin pergerakan Angkatan Perubahan Sabah (APS).

SAPP dan STAR mahu mewujudkan satu blok yang terdiri daripada ahli-ahli Parlimen dan DUN yang beragama Kristian bagi menjayakan agenda kristianisasi di Sabah.

Anwar sedar akan hakikat ini tetapi demi kerakusan politiknya beliau sanggup mengadaikan kepentingan Islam di Negeri Bawah Bayu itu.

Anwar tahu undi Melayu tidak akan membawanya kepada impian ke Putrajaya dan kerana itu beliau rela sanggup bersekongkol dengan parti-parti Kristian untuk mendapat sokongan.

Pendirian PKR yang pro-Kristian di sabah sudah tentunya akan menimbulkan rasa tidak senang dan ancaman kepada Pas.

Pas kini berlaga angin dengan PKR dan Dap dalam isu kalimah ALLAH dan isu kristianisasi di Sabah turut akan menaikkan suhu politik dengan sekutu politiknya.

Apa hal sekali pun Dap akan tetap bersama PKR yang mempunyai dasar terbuka terhadap agama yang lambat laun akan meletakkan Pas dalam keadaan seperti melukut di tepi gantang.

Jika Pakatan Rakyat berkeras mahu bertanding di semua kerusi DUN dan Parlimen ia bakal ditolak oleh pengundi Sabah sendiri yang sentiasa merasa parti-parti Semenanjung seperti PKR, Pas dan Dap terlalu bersikap angkuh.

Anwar beranggapan rakyat sabah mudah digula-gulakan dengan pelbagai dakyah dan isu yang ditimbulkan terhadap BN.

Pembangkang gagal melihat realiti bahawa negeri itu mempunyaim keinginan serta harapan yang tinggi untuk sama-sama maju setaraf dengan negeri-negeri di Semenanjung.

Hanya BN yang berjaya memenuhi kehendak pembangunan rakyat Sabah selama 50 tahun bersama dalam Persekutuan Malaysia.

Pembangkang hanya bermodalkan air liur dan jentera fitnah yang sentiasa bergerak meracuni fikiran rakyat tetapi gagal untuk menunjukkan kemampuan mentadbir atau membela nasib rakyat.

Nasib negeri Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan yang diperintah pembangkang sudah cukup menjadi bukti kepalsuan janji-janji manis mereka.

Tidak perlu lagi menipu rakyat Sabah atau Sarawak dengan manifesto yang mengandungi kata-kata kosong yang tidak bernilai dan membawa apa-apa erti.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kubur Mat Indera antara kebenaran dan kepalsuan.

Kelmarin satu sidang media bersabit kubur Mat Indera telah diadakan di Hotel Taiping Perdana, Kg Jambu, Taiping.

Dalam sidang tersebut, penerangan yang eksklusif telah dibuat oleh 5 beradik yang merupakan keluarga penggali dan penjaga kubur, mereka adalah penduduk asal Kampung jambu yang dahulunya dikenali sebagai Kg Haji.

Kampung yang wujud ratusan tahun itu didiami oleh seorang Haji yang dihormati oleh kaum Cina di sekitar bandar Taiping dan mereka menamakan kampung tersebut sebagai Hj Kampung.

Akhir tahun 70an Kampung Haji yang dahulunya merupakan Kebun Jambu telah bertukar menjadi sebuah kampung tersusun.
Kampung tersebut terbahagi kepada dua bahagian, iaitu sebelah timur dan sebelah barat dan pembahaginya ialah jalan raya antara masjid daerah dan stesen bas.

Lokasi kubur betul-betul terletak di belakang hotel tersebut.

Kelima beradik ini anak penggali kubur ini amat mengenali kubur Mat Indera yang menjadi lokasi permainan mereka zaman kanak-kanak.

Mereka amat terperanjat apabila pemimpin Pas telah menunjukkan gambar kubur Mat Indera yang diluar peta minda mereka. Kubur yang disiarakan dalam akhbar Sinar Harian dan laman-laman blog adalah palsu.

Bukti lain ialah kubur-kubur di kiri kanan kubur yang didakwa milik Mat Indera semuanya bertarikh dari Tahun 2004 hingga 2010, oleh itu kubur yang didakwa milik Mat Indera adalah milik orang lain. Kemungkinan milik kaum keluarga yang bersebelahan dengannya.

Abang Din selaku jurucakap berharap keluarga kubur tersebut dapat tambil untuk menuntut kembali hak mereka daripada menjadi mangsa pembohongan Pas.

Pak Akub sebagai penjaga kubur tersebut sudah tentu mengetahui kubur sebenar Mat Indera. Akan tetapi mungkin terpaksa menutup mulut atas arahan Pas kerana kubur tersebut seperti jirat Cina, siap dengan dataran kecil dibahagian kaki seperti tempat meletak colok dan gambar.

Oleh sebab itu kemungkinan Pak Akub terpaksa sekekongkol dengan Pemimpin Pas dan berlakulah satu pembohongan besar. Ia seperti kisah Kasim Selamat yang ditipu oleh Ibu Mertua. (Filem Ibu Mertuaku P Ramlee).

Kini, dengan penjelasan sebenar anak-anak penjaga kubur zaman 50an, berharap Pas dan Pak Akub tidak lagi menipu pengikutnya.

Kubur palsu wajib dikembalikan ke bentuk asal dan Pas perlu membuang papan tanda tersebut segera.

AJK. Masjid Taiping dan Majlis Agama Islam Perak juga perlu merobohkan binaan jirat di atas kubur asal Mat Indera kerana ia mencemarkan kesucian tanah perkuburan tersebut.

Kita tidak mahu lambang bintang 3 wujud di binaan tersebut.

Bertindak sekarang, jangan jadi seperti kubur keramat tok bidan di Klian Pauh satu ketika dahulu.

Pas juga perlu menghentikan lawatan-lawatan ke kubur tersebut. Menurut ahli keluarga tersebut kubur palsu kerap dikunjungan oleh rombongan Pas dari seluruh negara. Malah papan tanda juga adalah sumbangan daripada Pas Cawangan Batu Kuala Lumpur.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.