Jumaat, 27 September 2013

(Breaking news) Dap members quit party

Sabah's DAP assemblyman for Luyang, Hiew King Cheu, has quit the party and said he would serve as an independent.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No kempen untuk Pemilihan Umno

Mulai hari ini blog ini tidak lagi akan menyiarkan artikel mengenai pemilihan Umno, ini berikutan larangan yang dikeluarka oleh pihak jawatan kuasa disiplin parti yang ditubuhkan khas untuk pemilihan ini.

Larangan berkempen hanya dibolehkan dengan berita mulut ke mulut dan media lain seperti what up, we chat sma dan lain-lain.

Kita kena bijak melihat lompang-lompang yang tidak disebut oleh jawatankuasa, mana yang tak disebut bermakna bolehlah.

Kepada yang jadi pengerusi, presiden Ngo atau apa-apa pertubuhan boleh lah buat program persatuan, program kempen kerjaya, kempen MLM untuk mengajak orang ramai ceburi sesuatu bidang dll. Ini tak bercanggah dengan arahan lembaga disiplin.

Esok Dato Sohaimi Shahadan akan buat road tour di Taiping untuk program usahawan franchise. Pemuda BN pula buat Job fair esok.

Kepada ustaz pula buatlah kuliah magrib atau forum perdana, tak salah.

Dan lain-lain tu fikir2 lah sendiri bagaimana cara yang halal.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bila peguam bukan Islam menjadi peguambela di mahkamah syariah

Kes-kes dimahkamah syariah semakin banyak dan jumlah peguam tidak ramai. Ini kerana ramai lulusan syariah lebih minat mencari kerja senang, terutama makan gaji dengan kerajaan BN. Walaupun dalam hati mereka benci BN dan penyokong setia Pas totok.
Kerjaya yang mereka pilih ialah guru melalui pengambila KPLI dan J-Qaf.

Apabila berlaku kekurangan peguam syrie, maka dengan lompong sistem perundangan maka peguam bukan Islam kini giat untuk mendapatkan diploma atau degree syariah bagi membolehkan mereka mengambil kes di mahkamah syariah.

Bila mereka dibenarkan mempraktikkan amalan mereka di mahkamah syariah maka tidak mustahil satu hari nanti akan ada pelajar cemerlang dan memperolehi ijazah kedoktoran dalam bidang agama Islam akan dilantik menjadi mufti sesebuah negeri.

Ini tidak mustahil akan berlaku suatu hari nanti di negara kita, sekarang pun bukan Islam sudah dibenarkan masuk ke masjid untuk memberi tazkirah dan mereka hadir dengan berkopiah dan bersongkok, yang wanita pula ada yang sudah bertudung mengalahkan wanita melayu.

Sekian dan fikirkanlah!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.