Sabtu, 6 Julai 2013

Laporan Polis Tehadap Malaysian Insider (MI)

Artikel mengenai pembohongan atau fitnah Malaysian Insider mengenai BONUS sejumlah RM 200 juta kepada petugas petugas SPR semua peringkat telah menyebabkan PERKASA Daerah Larut, Matang dan Selama dan NGO lain membuat laporan polis di IPD Taiping.

En Othman Mohamed Pengerusi Perkasa menyatakan tulisan dalam Malaysian Insider memberi impak negatif kepada pembaca portal khususnya dan rakyat Malaysia Amnya.

En Othman berharap pihak berwajib akan membuat siasatan terhadap MI dan menyeru agar MI memohon maaf secara terbuka.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Malaysian Insider bohong lagi

Kenyataan dalam akhbar dalam talian The Malaysian Insider melalui tulisan wartawannya Mohd Idzwan bertaikh 1 July 2013 yang bertajuk "PETUGAS SPR DAPAT BONUS RM200 JUTA, KATA MENTERI adalah berunsurkan fitnah yang menjejaskan nama Menteri Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, Kerajaan Malaysia, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Perkataan "BONUS" adalah suatu fitnah yang sangat memalukan kerana ianya difahami umum sebagai langkah mempengaruhi SPR untuk kerja-kerja pilihanraya umum ke-13 yang lepas. Jawapan bertulis yang diberikan Datuk Seri Shahidan Kassim sebenarnya adalah ELAUN sebagai menghargai peranan dan tanggungjawab mereka dalam membantu melicinkan perjalanan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), 5 Mei lalu. RM200 juta adalah elaun kepada 240,000 petugas dan pekerja SPR.

Laporan awal The Malaysian Insider yang mengatakan ia bonus adalah tidak benar. Ia hanyalah elaun.

Dalam jawapan bertulis itu tiada perkataan bonus, beliau hanya menulis sebagai bayaran perkhidmatan dan saguhati.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/
article/petugas-spr-dapat-bonus-rm200-juta-kata-menteri

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TM menyanggah kenyataan Ketua Pemuda Umno Malaysia

TM kurang bersetuju dengan hujah Menteri Sukan Khairy Jamaluddin terhadap pemberontakan dan protes rakyat hingga Morsi digulingkan.

Morsi bersalah kerana dialah yang terlebih dahulu menjatuhkan kerajaan Hosni Mubarak dengan rusuhan yang bermula di Dataran Tahrir.

Morsi adalah pemimpin Muslim Brotherhood atau Ikhwan Muslimin yang membawa fahaman Syed Qutb dan Hassan al Bana. Mereka adalah sekutu Pas. Brotherhood of Islam mempunyai rangkaian satu dunia.

Kumpulan ini mendapat sokongan Zionis dan Barat. Lihat sahaja di Malaysia, Pas juga mendapat sokongan Barat dan Zionis dan dengan itu Pas boleh bekerjasama dengan Pkr dan Dap yang bertakiyah dengan Islam.

Kejatuhan Morsi adalah wajar selepas rakyat Mesir tertipu dengan dakwah Barat

Jika Amerika berbangga dengan kisah 'How the west was won' kini Zionis juga berbangga dengan 'How the middle east was won'

Pas juga bukan main bangga apabila Morsi berjaya menjadi Presiden Mesir.

Di Malaysia juga akan berlaku seperti di Mesir jika PRU 13 yang lalu Pas, Pkr dan Dap berjaya menawan Putrajaya.

Apabila pemerintah menjadi bersikap kukubesi dan diktator rakyat akan bangkit menentang mereka.

Hari ini mereka gagal menawan Putrajaya dan negara kekal selamat. Najib sikit punya bagus melayan karenah pembangkang. Minta apa pun akan diberi.

Sudahkah anda lupa apa yang dilaungkan oleh pembangkang semasa kempen PRU 13! Mereka terang-terang berkata Tun Dr Mahathir akan disumbat ke dalam penjara jika Dap menang. Itu keluar dari mulut LKT.

Pas juga mempunyai niat seperti diktator, mereka akan menghumban pemimpin BN tanpa sebab yang munasabah.

Oleh itu, TM menyokong tindakan tentera dan rakyat yang telah menggulingkan sekutu Israel dan sekutu Pas di Mesir

Berikut adalah kenyataan KJ.

"Harus diingat bahawa Presiden Mohammed Mursi adalah seorang pemimpin yang telah dipilih secara demokratik oleh rakyat Mesir melalui proses pilihan raya dan bukannya rusuhan jalanan.

"Beliau tidak sepatutnya digulingkan dengan sebegitu rupa kerana ini bukan sahaja melanggari prinsip dan amalan demokrasi tetapi juga mengkhianati amanah rakyat", katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Tegas Khairy lagi ini adalah satu iktibar kepada seluruh masyarakat antarabangsa bahawa keputusan demokrasi mestilah diterima dan dihormati oleh semua.

Tambah beliau sebarang tindakan untuk menjatuhkan Kerajaan yang dipilih secara demokratik nyata melanggari batasan undang-undang dan perlembagaan.Oleh itu, tindakan sebegini hendaklah dikecam dan ditolak sepenuhnya.

Paling melucukan apabila membaca twitter Anwar Ibrahim yang menetang rampasan kuasa kononnya tidak demokratik tetapi yang itulah dia buat dalam negara.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.