Khamis, 19 September 2013

Abg Nod sedang mencari jambu

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Timbalan Presiden Pas mestilah seorang ULAMAK bukan ULAR MAK

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

APA RASIONALNYA BAKAL PEMIMPIN DIPAKSA BEREBUT?- Lokman Adam

Dua hari lagi, dunia akan melihat bertapa hodohnya perangai bakal pemimpin UMNO di kaca televisyen atau setidak-tidaknya di ruang siber. Ini berikutan keputusan pihak pengurusan parti yang memutuskan bahawa nombor calon akan diberikan berdasarkan siapa serah borang pencalonan dahulu.

Adalah sangat menghairankan dan sukar difahami kenapa keputusan sebegini rupa boleh dibuat. Tidak masuk akal sama sekali, pihak pengurusan atau jawatankuasa pemilihan parti tidak boleh menjangka apa yg bakal berlaku tatkala kaunter pendaftaran pencalonan dibuka jam 8.00 pagi 21hb September ini. Saya menjangkakan, ramai yang akan sampai seawal jam 7.00 pagi dan semuanya akan berebut sebaik sahaja kaunter penyerahan borang pencalonan dibuka. Peristiwa ini sudah pasti akan dirakam oleh media masa
dan para blogger, baik dari penyokong kita mahupun pembangkang.

Saya merayu kepada pucuk pimpinan parti agar dapat mempertimbangkan semula keputusan ini. Apa salahnya kita buat pembuangan undi bagi menentukan nombor calon demi memastikan nama baik parti tidak dicemar dengan gelagat yang pasti mengaibkan.
- Lokman Noor Adam, Calon Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Alasan Pas menerima Dap ialah.....

Kawan PAS yg educated kata pemimpin2 Cina dan India dalam DAP dan PKR yang beragama Kristian itu boleh diterima kepimpinan mereka ke atas Melayu Muslim kerana mereka itu juga adalah ahlul Kitab, yg menggunakan kitab Injil tapi cuma tak mempraktiskan saja hukum curi potong tangan dan zina rejam dengan batu sebagaimana dinyatakan dalam kitab Injil itu.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Melayu memang boleh berjaya

Tanpa Nama telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " PM Umum Polisi Baru Ekonomi Bumiputera Pada 14 Sep... " anda:

FAKTA...tahukah anda, org melayu merupakan penduduk majoriti di msia yg mana melebihi 50% jumlah keseluruhan rakyat msia. anggaran org melayu ialah seramai 14.5 - 15 juta org.. jika setiap org melayu mempunyai kuasa membeli sebanyak rm10 setiap hari dan menggunakan sepenuhnya kuasa membeli mereka dgn membeli dr peniaga melayu, jumlah jualan terkumpul untuk sehari perniagaan org melayu mencecah rm145 - 150 juta... dan jika berlanjutan selama 30hari, sebanyak rm 4.35 - 4.5billion mampu dikumpul oleh peniaga melayu... dan jika perkara ini berterusan selama 365hari, admin jangkakan akan ramai peniaga cina gulung tikar.. terutama peniaga cina di kawasan yg majoriti org melayu... sudah cukup kita memberi peluang kpd peniaga cina mengaut keuntungan dgn pelbagai helah dan taktik perniagaan yg kotor... berikan peluang kpd peniaga melayu agar mereka semua mampu pergi lebih jauh... peniaga melayu mampu pergi ke tahap lebih tggi jika kempen BUY MALAY FIRST diteruskan sehingga ke akhir hayat....petikan dari https://www.facebook.com/GamemMelayu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.