Isnin, 25 Februari 2013

Keputusan LTdL hari ini

Pelumba Colombia Julian David daripada Nippo-De Rosa menang peringkat 5 LTdL 2013 dari Proton ke Genting Highlands, dan raih jersi kuning
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HADI Perlu Keluar Fatwa Baru Mengenai BR1M.

Pemimpin PAS, Nik Aziz dan Hadi Awang telah mengkritik pemberian BR1M 2.0 yang sedang rancak diagihkan kepada rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik, asal saja cukup syarat dan layak, nama mereka akan dipanggil untuk menerima BR1M sebanyak RM 500 seorang ketua keluarga.

Nik Aziz dalam kiasnya menyifatkan pemberian itu umpama menabur dedak dan rumput kepada binatang.

Hadi Awang pula menyamakan kerajaan seperti Firaun yang memberi hadiah pada pengikutnya.

Dengan dua kenyataan tersebut, benar-benar menyinggung hati penerima bantuan BR1M termasuklah ahli-ahli Pas yang menerima bantuan tersebut.

Ada ahli Pas yang melabelkan duit RM 500 sebagai wang haram tetapi tetap mengambil kerana katanya itu wang rakyat bukan wang Umno.

Sepatutnya individu tersebut tak boleh ambil Sesuatu yang sudah dilabelkan sebagai haram. Benda haram ini tak boleh dimakan atau disentuh. Ianya jijik, cuma hairan hukum apa yang mereka pakai yang membolehkan mereka mengambil benda haram.

Kekeliruan ini perlu diperjelaskan oleh Hadi Awang dengan mengeluarkan Fatwa baru. Putuskan samada BR1M haram atau halal!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.