Sabtu, 16 Februari 2013

Al-Fatihah

Pelakon veteran, Kuswadinata meninggal dunia di Hospital Ampang, Kuala Lumpur, 5.17 petang tadi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PRU Tidak Semestinya Ketika Cuti Sekolah- Tengku Adnan

PUTRAJAYA, 16 Feb — Pilihan raya umum ke-13 tidak semestinya diadakan ketika musim cuti persekolahan penggal pertama akhir bulan depan, walaupun banyak pihak yang membuat spekulasi sedemikian. 

Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata walaupun mengadakan pilihan raya pada musim cuti persekolahan merupakan kebiasaan, namun faktor lain akan turut diambil kira.

"Ia bukanlah kemestian kerana Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan membuat perhitungan tertentu," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hari Keluarga kawasan Parlimen Putrajaya di sini hari ini.

Tengku Adnan berkata saringan terakhir calon BN hampir siap sepenuhnya, termasuk semakan calon dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, pihak polis dan Jabatan Insolvensi.

Beliau yang juga Anggota Parlimen Putrajaya yakin pengundi di Putrajaya menghargai apa yang dilakukan kerajaan dan akan memberi sokongan kepada BN.

Berita Bertarikh Pada 16 February 2013 5:49 PM


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Simbah Cat Merah, kerja terbaik pembangkang

PDM Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Laksamana di sini, disimbah cat merah dalam kejadian awal pagi tadi.
Pengerusi Parti Progresif Penduduk (PPP) negeri, Datuk Chiw Tiang Chai, berkata kejadian itu disedari seorang kakitangannya kira-kira jam 7 pagi sebelum menghubungi beliau untuk memaklumkan kejadian.
Katanya, beliau kemudian bergegas ke rumah itu dan mendapati cat merah disimbah di kawasan tempat letak kereta dan papan tanda di bahagian bumbung.

Tahniah pembangkang PAS, DAP dan Pkr kerana bertindak dengan cara berhemah dan penuh disiplin dalam cara melahirkan rasa marah dan kecewa mereka.

Eloklah pembangkang dapat mencari sipelaku untuk mendapat rawatan sakit mental di mana-mana hospital berdekatan.

Kelewatan merawat akan menyebabkan pesakit akan bertambah teruk dan khuatir mereka akan menyimbah cat pada Bas Mewah milik Anwar dan Khalid.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.